Forsikring af din bolig - hvilke skal du have og hvad dækker de?

Det med forsikringer er lidt kedeligt, så vi har nedenfor kort beskrevet, hvad de enkelte forsikringer dækker over, så du kan finde ud af, hvad du har brug for. 

Indboforsikring 

Har du købt en andels- eller ejerlejlighed er dine forsikringsbehov dækket med en indboforsikring. En indboforsikring dækker nemlig alt det, som ville falde ud af lejligheden/huset, hvis du kunne tage den/det op og vende den/det på hovedet. 

Har du særligt værdifulde ting som f.eks. møbler, dyre smykker, musikinstrumenter, professionelt fotoudstyr, racercykler eller andet, kan du have brug for at forsikre disse ting særligt godt. 

Skader på selve ejendommen vil som udgangspunkt være dækket af andels- eller ejerforeningens erhvervsforsikring for hele ejendommen. Skader som følge af skadedyr, råd, brand, storm m.m. vil være dækket af andels- eller ejerforeningens erhvervsforsikring for hele ejendommen.

Husforsikring

Hvis du har købt et hus, bør du have en husforsikring, som dækker skader som f.eks. brand, vandskader, stormskader, brud på glas og kumme, svampe-, insekt- og rådskade osv. 

De forskellige forsikringsselskabers husforsikringspakker indeholder forskellige ting, og hvad der er rigtigt for dig, afhænger af dit temperament, din livsstil og familieforhold og selvfølgelig hustypen og husets alder – og naturligvis: prisen.

Forsikringen vil ofte være obligatorisk for huskøbere, idet husforsikringen er obligatorisk for boligejere med lån i ejendommen.

Ejerskifteforsikring 

Ejerskifteforsikringen er primært relevant ved huskøb, idet den hovedsageligt dækker forhold, som ikke er nævnt i elinstallations- og tilstandsrapporten, som ikke udarbejdes for ejerlejligheder. Det er frivilligt for køber at tegne en ejerskifteforsikring, men det kan ofte være en god idé. 

Ejerskifteforsikringen kan dække, hvis det viser sig, at der er skader, fejl og mangler i huset, som ikke er omtalt i tilstandsrapporten eller i elinstallationsrapporten. En ejerskifteforsikring er dog ikke en 100% garanti for dækning og der er ofte nogle forbehold i dækningen. Dækningen gælder skjulte skader og mangler, som har været til stede ved overtagelsen af ejendommen, idet nye skader der opstår efter overtagelsesdagen bør søges dækket under den almindelige husforsikring.

Du skal være opmærksom på, at det normalt kun er selve bygningen der er dækket. Hvis der f.eks. er forurening i jorden, vil det normalt ikke være dækket af en basis ejerskifteforsikring. En udvidet dækning kan muligvis omfatte jordforurening op til en vis grænse, men det bør du undersøge ved forsikringsselskabet. 

Ehlersvej 33
2900 Hellerup
Tlf.: 69 69 11 11
info@bbboligadvokat.dk
Man-Fre: 9-17

BBBoligadvokat logo for boligadvokat philip helmer lönborg
BEDST OG BILLIG BOLIGADVOKAT
En afdeling af Byg Advokatfirma
Copyright © 2024