Et advokatforbehold i en købsaftale sikrer dig, at der ikke er nogen endelig handel, inden din advokat har været det samlede materiale igennem og har sagt god for handlen.
Din advokat skal ikke begrunde, hvorfor han eventuelt har frarådet dig at købe ejendommen.
Formuleringen er normalt som denne:
Nærværende handel er fra købers side betinget af, at dennes rådgiver, jf. købsaftalens afsnit 10, godkender handlen i sin helhed. Indsigelser skal være sælgers ejendomsmægler skriftligt i hænde senest kl. 16, 4 hverdage efter købsaftalen er underskrevet af begge parter. Såfremt indsigelser ikke er fremkommet inden fristens udløb, er handlen bindende for køber, bortset fra evt. fortrydelsesret efter lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom.
Der skal for god ordens skyld gøres opmærksom på, at fortrydelsesfristen efter loven løber sideløbende med indsigelsesfristen efter nærværende bestemmelse.
Når du har underskrevet købsaftalen med dette forbehold (og normalt også et finansieringsforbehold) får vi tilsendt alle dokumenter fra ejendomsmægleren og gennemgår disse indenfor fristen. Støder vi på noget, som ikke er i orden – eller som giver anledning til spørgsmål – kan vi sikre dig, at du ikke er forpligtet til at gennemføre købet, hvis vi ikke kan finde en løsning.
I forbindelse med et ejendomskøb får køber udleveret en tilstandsrapport.
For mange købere er det svært at forstå, hvad der står i rapporten. Hvor vigtigt er det at få udbedret et forhold, som har givet anledning til en bemærkning i tilstandsrapporten?
Når vi berigtiger en ejendomshandel, vil vi gerne tilbyde vores klienter en gennemgang af huset sammen med en bygningssagkyndig, hvor du får mulighed for at få en uddybende og praktisk forklaring på, hvad der står i tilstandsrapporten, ligesom den bygningssagkyndige – som ikke er den samme, som har lavet rapporten – måske kan sige noget mere generelt om det pågældende hus / den pågældende hustype.
BBBoligadvokat har en 'no cure – no pay' politik. Bliver en handel ikke til noget, får du ikke nogen faktura fra os, selv om vi måske har brugt en del tid på sagen. Naturligvis håber vi, at du vender tilbage, når du har fundet den næste bolig.
En Refusionsopgørelse er en samlet opgørelse over de løbende indtægter og udgifter for ejendommen på overtagelsesdagen.
Udgifter som opgøres i refusionsopgørelsen er bl.a. følgende:
Et skøde er det dokument, der officielt sikrer dig ret til din nyerhvervede bolig. Uanset hvilken ejendom* du køber, skal du have tinglyst et skøde. Når skødet er udarbejdet og indsendt til tinglysning, får du tinglyst din ejendomsret til den købte bolig, og overtagelsen af ejendommen er dermed officiel, og der kan tinglyses pant i ejendommen for de lån, du måtte vælge at optage i forbindelse med købet.
* Gælder dog ikke andelslejligheder.
Ehlersvej 33
2900 Hellerup
Tlf.: 69 69 11 11
info@bbboligadvokat.dk
Man-Fre: 9-17