Skimmelsvamp

Når I køber bolig, skal I prøve at være opmærksomme på, om der kan være skimmelsvamp i denne.

I BBBoligadvokat har vi haft en større sag om skimmelsvamp i en lejlighed i en andelsboligforening. Sagen endte med, at andelsboligforeningen måtte bære alle udgifter til skimmelsanering, men ulykkeligvis nåede vores klienter at blive angrebet af svampene og måtte efterfølgende fraflytte lejligheden.

Skimmelsvamp opstår på eller i organiske byggematerialer, hvor fugten ikke kan slippe væk. Det kan være overalt i en bygning, men ofte i en kælder bag skabe, billeder og i tagkonstruktioner, hvor der er mindre utætheder og dårlig ventilation.

Fjernelse af skimmelsvamp vil typisk ikke være dækket af nogen forsikring.

Fjernelse af skimmelsvamp vil typisk ikke være dækket af nogen forsikring. Det kan være vanskeligt – og bekosteligt – at slippe af med skimmelsvamp. Der er skimmelsvampe i et eller andet omfang overalt. 

Hvis der er skimmelsvamp i en bolig, risikerer man at oparbejde en hypersensivitet over for skimmelsvamp, som dels gør en syg – dels medfører, at man bliver påvirket af selv meget små koncentrationer af skimmelsvamp, så man næsten ikke kan være noget sted. Det er derfor utrolig vigtigt at være opmærksom på eventuelle angreb af skimmelsvamp og at reagere med det samme.

Det er utrolig vigtigt at være opmærksom på eventuelle angreb af skimmelsvamp og at reagere med det samme.

Har man mistanke om et angreb, uden at man kan lokalisere det, skal man tage fat i en af de virksomheder, som arbejder med sporing af forekomster af skimmelsvampe, som der findes et utal af arter af, med mindre man i første omgang vil forsøge selv.

En søgning på Google med skimmelsvamp test giver flere relevante hits.

Det vigtige er, at man ikke ignorerer en mulig forekomst, idet man har den nævnte hypersensivitet for livstid, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for skimmelsvamp i boligen.

Ehlersvej 33
2900 Hellerup
Tlf.: 69 69 11 11
info@bbboligadvokat.dk
Man-Fre: 9-17

BBBoligadvokat logo for boligadvokat philip helmer lönborg
BEDST OG BILLIG BOLIGADVOKAT
En afdeling af Byg Advokatfirma
Copyright © 2024